Elämä yllättää

Elämä osaa yllättää – joskus positiivisestikin. Vertaistukiviikonlopun jälkeen tulee yhteydenotto, jossa Teinipoikaa pyydetään hyväntekeväisyysmuotinäytöksen esiintyjäksi. Turkulaiset ovat promonneet Teinipoikaa 🙂 Tottakai, perhe vastaa hihkuen. Mahtavaa! Hetken päästä selviää, ettei kyse ole mistä tahansa muotinäytöksestä, vaan erittäin suositun vaatesuunnittelijan muotinäytöksestä Lapsimessuilla Helsingin Messukeskuksessa – ja messuilla voi käydä viikonlopun aikana 45 000 ihmistä! Hetken heiltä on happi loppua. Ei voi olla totta!

Yllätykset eivät lopu siihen. Vertaistukiviikonlopussa vieraili myös hyväntekeväisyyshuutokauppansa tuottoa lahjoittava nouseva vapaaottelijanainen, joka kuuli Teinipojan uuden biisin ja ihastui siihen. Äiti taas ajattelee, että olisipa upeaa, jos nainen tulisi Teinipojan uudelle musavideolle esiintymään. Sopisi aika hyvin tämä ”Jalat Kantaa”-teema vapaaottelijallekin! Kun Äiti ottaa naiseen yhteyttä, hän huomaa, että ajatukset ovat menneet samoja latuja ja niin sovitaan vierailu naisen valmennussalille kuvausten suunnitteluja varten.

Suunnittelureissun jälkeen soitellaan puolin ja toisin, vapaaottelijan mediavastaaville ja muille asiaan liittyville. Äiti kysyy varovaisesti saisivatko he kenties media-alan ammattilaisilta jotain apua videon tekoon, vaikka neuvoja vain. Hetken päästä soi puhelin ja ottelijan mediatiimin johtaja ilmoittaa, että palkittu visuaalisen viestinnän yritys tulee ja tekee koko musiikkivideon – ilmaiseksi. Lisäksi videolle on rekrytoitu mukaan muita, jo nimeä ansainneita ottelijoita. Äiti ei tiedä itkisikö vai nauraisi, mutta Teinipoika tietää: hän juoksee hihkuen ja kiljuen ympäri taloa. Muutaman päivän perhe leijuu kuin pilvissä – on vaikea uskoa kaikkea tapahtunutta todeksi.

Teinipoika on seurannut tarkasti vanhempiensa välejä ja hetken päästä hän kysyy erikseen molemmilta :”Meneekö teillä vähän paremmin?”. Kun perhe tekee hiihtolomalla risteilyn Tukholmaan ja käy uimahallissa ja Megazonessa, sanoo Teinipoika: ”Nyt tämä tuntuu ihan perheeltä!” Muotinäytösuutisen ja videotuotantouutisen jälkeen Teinipoika yhtenä aamuna sanoo ääni väristen :”Mä olen rukoillut joka päivä teidän avioliiton puolesta ja että mun rapjuttu menee eteenpäin. Näköjään mua on kuultu.”

Äiti ja Teinipoika lähtevät pienelle reissulle Helsinkiin. Teinipoika on menossa Siskon poikaystävän synttäreille ja Äiti Sylvan järjestämään äitien virkistyspäivään. Teinipojalla on kuitenkin iltapäivään asti aikaa ennen juhlia ja hän tulee Äidin mukaan virkistyspäivään. Päivän jälkeen on vielä aikaa ja he pyörivät ostoskeskuksessa, kaupasta toiseen. Siellä ihmishälinässä, kesken vaatteiden hypistelyn Teinipoika yhtäkkiä kysyy: ” Mikä se sun sairaus on? Kun mä olen kuullut kun te puhutte Isin kanssa ja miettinyt…” ”Mikä sairaus, mitä olet miettinyt?” Kysyy Äiti. ”No se mielialajuttu…Kun mä katoin yhden leffan ja siinä sillä oli se joku juttu ja se ajoi kahtasataa autolla ja sitten meillä koulussa näytettiin joku video, missä se tyyppi lukitsi ittensä pahvilaatikossa komeroon moneks tunniks ja…Mua alko pelottaa, että sulle käy jotain sellaista.” sanoo Teinipoika ääni väristen. Äiti on hetken sanaton, mutta kysyy sitten Teinipojalta ”Kauanko olet tuntenut mut? Koko ikäsi, eikö?” ”Joo-o” sanoo Teinipoika. ”No onko mulle tapahtunut sellaista tai olenko tehnyt mitään muutakaan mikä sua olisi pelottanut?” ”E-ei” vastaa Teinipoika. ”No sen pahemmaksi tuskin muutun kuin mitä tähän asti olen ollut. Oon ihan sama äiti kuin ennenkin.” ”Joo. Mua vaan alko pelottaa, että sulle käy jotain. Sekin mua on ketuttanut viime aikoina. Paraneeko siitä?” sanoo Teinipoika. Äiti miettii kauan mitä sanoisi, että puhuisi totta. ”Lääkkeet auttaa pahimpiin asioihin. Ehkä tuun aina kärsimään siitä aina, mutta sen vaarallisempaa tämä ei ole kuin koskaan ennenkään” ja kuin vahingossa Teinipoikaa saa myös vähän rutistaa – ja sitten siirrytään takaisin vaateostoksiin.

Kun Teinipoika on lähtenyt synttäreilleen Äiti miettii pitkään käytyä keskustelua. Voi Teinipoika, aina huolehtimassa rakkaistaan. Kuinka monta yötä hän on miettinyt tätäkin asiaa yksin?

Ensimmäinen keikka lähenee ja sinne on pyydetty Teinipojalta myös konsertin nimeä kantava yhteisbiisi. Omaa biisiä ja yhteisbiisiä työstetään studiossa ja laulua ja esiintymistä harjoitellaan. Onneksi Äidin vanha ystävä lupautuu ohjaamaan Teinipoikaa ja tulemaan konserttiin tukemaan vaikka kädestä pitäen. Ystävä on musiikin ammattilainen kunnes aivoinfarkti sai ihmettelemään, että osaako hän enää edes laulaa. Mutta Teinipoikaa ohjatessaan tulee selväksi, että kyllä osaa ja kyllä osaa myös ohjata toista! ”Paras lauluope ikinä” julistaa Teinipoika.

Välillä Teinipoika sanoo, ettei jännitä yhtään ja välillä hän on varma, että mokaa koko jutun. ”Entä jos mä jäädyn? Entä jos mä unohdan sanat? Entä jos mä en uskalla liikkua?” kyselee Teinipoika toisina päivinä. Kyllä Äitiä ja Isääkin jännittää, eniten se, että miten Teinipoika ”nostetaan takaisin satulaan”, jos hän todellakin tipahtaa kyydistä konsertissa. Ei muulla ole väliä, ei oikeastikaan – vain sillä ettei Teinipoika masennu ja luovuta.

Konserttipäivä koittaa aurinkoisena ja Teinipoika viedään kampauksen ja meikin kautta soundcheckiin. ”Mitä mä nyt teen? Mitä mun pitää sanoa?” kyselee Teinipoika soundcheckissä, mutta kun annetaan lupa vetää oma biisi, unohtuu kaikki muu. Teknikot eivät meinaa uskoa, että tämä on Teinipojan ensimmäinen soundcheck. Sitten on artistien aika mennä backstagelle ja halli alkaa täyttyä yleisöstä. Konsertti alkaa ja toinen toistaan mahtavammat artistit nousevat lavalle ja vetävät settinsä. Teinipoika on viimeisenä vuorossa ja vain vilahdukselta perhe näkee konsertin aikana Teinipoikaa kun hän käy lauluopen kanssa katsomassa sivusta toisten esityksiä. Kun Teinipojan vuoro lähestyy, alkaa Äidin vatsaa vääntää ja sydän takoa, voi auta Jumala, että Teinipoika selviää! Juontaja huutaa juontonsa päätteeksi Teinipojan nimen ja halli alkaa taputtaa ja huutaa. Teinipoika kävelee parrasvaloihin, nostaa kätensä ja huutaa:” Moi Ähtäri! Onko ollut hyvä keikka?” ja jatkaa ”Tää on mun eka biisi ja se kertoo mun syövästä, sen nimi on Puoli Vuotta Helvettii” ja biisi alkaa ja Äiti itkee ja nauraa, ei voi uskoa todeksi kun katsoo kuinka Teinipoika ottaa lavan haltuun, saa yleisön taputtamaan mukana ja räppää sydämestään. Lopulta tulee viimeisen, yhteisbiisin vuoro, johon yleisön yllätykseksi tulee lavalle mukaan myös muut esiintyneet artistit. Teinipoika jammaa ja taputtaa lavalla yhdessä eturivin artistien kanssa. Kun biisi loppuu, halli villiintyy. Yleisö nousee ylös, taputtaa ja huutaa. Äiti taputtaa ja huutaa – ja itkee. Uskomaton suoritus! Uskomaton Teinipoika!

Teinipojan mielestä kaikki meni perseelleen. Suu kuivui niin, että kieli ei enää liikkunut suussa ja hän lauloi johonkin väärän sävelen. ”Te vaan sanotte, että se meni hyvin! Ei se oikeesti mennyt” Teinipoika hokee kunnes somessa alkaa tulla kommenttia toisensa perään kuinka ”kova veto” ja ”upea suoritus” keikka oli ja nähtyään lopulta videon omasta esityksestään alkaa Teinipoikakin rauhoittua. Äiti ei vaan millään meinaa ymmärtää, että se oli Teinipoika, joka sinne lavalle tuli ja esiintyi. Kaikki ne pettymykset, surut, epäonnistumiset, huolet ja pelot, joita Teinipojan elämä tähän asti on saanut kantaa, kulminoituvat tähän hetkeen. Että Teinipoika meni ja uskalsi on uskomatonta. Hulluus taitaa periytyä, hihittää Äiti itsekseen.

”Kiitos kaikesta, vaik on paineita, mä oon vahva, se on kai veressä. Joo, se on veressä” – Jalat Kantaa-

Teinipojan uusi biisi Soundcloudissa ja Spotifyssa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s